رنج دودی به برنج هایی گفته می شود که توسط اتاقک های دود با آتش زدن تنه چوب درختان طعم و بوی دود به خود می گیرند
امروزه مصرف مواد غذایی دودی به صورت موقت و گذرا شده است مانند برنج دودی و ماهی دودی و…
اما جالب است بدانید در گذشته مواد های غذایی را برای نگهداری بیشتر و از بین بردن قارچ و میکروب دودی می کردند
دودی کردن باعث ضد عفونی کردن مواد غذایی میشود و بیشتر از دوهزار نوع ماده شیمیایی مانند الکل دارد
با وجود پیشرفت و آگاهی مردم در نحوه نگهداری از مواد غذایی دیگر شاهد دودی کردن محصولات نیستیم
و مصرف مواد غذایی دودی به سلیقه و ذائقه مرتبط شده است.
برنج دودی از بهترین و مرغوبترین ارقام کیفی برنج محسوب میشود،به طور کلی شکل دانه بلند، قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم و دارای کیفیت پخت عالی و طعم و عطر خوب میباشد